Mieszanka kawowa na miarę Rottweilera. Mocna, działa szybko i bezbłędnie - jedno espresso skutecznie stawia na nogi, a przy tym nie braknie w niej miejsca na słodycz i zaskakującą, przyjemną delikatność, wyczuwalną w nutach czekolady, orzechów i wanilii.
40% stanowią ziarna robusty odpowiadające za wysoką zawartość kofeiny. Znajdziemy tutaj takie odmiany jak Cherry oraz Cuppy Royale, poddane obróbce na sucho i mokro. Pozostałe 60% to ziarna arabiki pochodzące z Kostaryki, Nikaragui, Peru i Salwadoru. Kostarykańskie Tarazzu odpowiada za jagodowe nuty, La Mayada SHG z Salwadoru to czekolada, orzechy i wanilia, natomiast kawa z Peru i Nikaragui nadaje całości balansu i słodyczy.
Doskonale sprawdzi się jako kawa z ekspresu lub kawiarki. Intensywny charakter szybkiego espresso czy americano pomoże złagodzić odrobina mleka.
Kawa wypalana w stylu włoskim (bardzo mocnym), o dużych ziarnach (screen 17-18) wysokiej twardości. Charakteryzuje się bardzo dużą zawartością kofeiny, średnią kwasowością i wysoką goryczą.